Youp Geven
Voor al uw scheidsrechterszaken

Wat gebruik ik?

Hieronder kunt u de spullen vinden die ik wekelijks gebruik op het voetbalveld

 • Refsix pro.
  Ik gebruik nu sinds de winterstop van 2019-2020 REFSIX Pro. Ik heb heel bewust voor de pro versie gekozen omdat deze ook je hartslag en je hotspots bijhoudt voor je. Ik kan door middel van deze gegevens gaan trainen. Ook een bijkomend voordeel van de pro versie is dat je de clubs bij het invoeren een kleur kan geven en deze ook in die kleur op je horloge komt te staan. Zo voorkom je per ongeluk een foutje te maken bij het invoeren van een goal. Verder is het mogelijk om bij refsix je eigen wedstrijdinstellingen te doen. Ik heb ingesteld dat mijn klok na de rust door telt na de rust, dus dat de wedstrijd hervat zal worden in de 46e minuut. In de pro versie kan je ook zien waar je je eventuele kaarten hebt gegeven en zo is het makkelijk een aanvullend strafrapport op te maken als de KNVB hier een verzoek voor doet. 
 • Om REFSIX te kunnen gebruiken, heb ik een Apple watch 3 series Nike aangeschaft. Het is niet het nieuwste model van de smartwatch maar het werkt prima en doet wat het moet doen. Deze versie is geoptimaliseerd met bepaalde Nike achtergronden die je bij de normale Apple watch niet kan gebruiken


 • Sinds dit seizoen heb ik ook voor mezelf een Referee Paging System aangeschaft. Dit zijn elektronische vlaggen waarbij de scheidsrechter een band om zijn arm heeft. Zodra de assistent een buitenspel situatie heeft waargenomen, kan hij of zij op de knop drukken en gaat er een piep of tril signaal op de arm van de scheidsrechter af.
  Ik heb er zelf voor gekozen om het paging kastje op de trilfunctie te zetten. Het is een best luide piep en die horen de spelers ook goed. Enerzijds is dit handig want dan hoort de speler de buitenspel zodra hij is waargenomen. Anderzijds is het efficiënter om het op het trilsignaal te zetten. Hierbij als er een overtreding wordt waargenomen door de assistent kan hij of zij even de knop indrukken, gaat de pager af bij de scheidsrechter maar de spelers horen het niet. Hiermee voorkom je dat spelers de bal oppakken voor een eventuele vrije trap terwijl er voordeel uit gehaald kan worden

 • Acme Tornado 2000
  Deze fluit gebruik ik al sinds ik ben begonnen op het grote veld. Het is een fijne fluit. Je kan je intonatie heel goed aanpassen en je bent altijd hoorbaar voor zowel spelers als publiek.De tornado 2000 is de krachtigste fluit in zijn klasse en kan tot circa 122 dB aan geluid maken.

  Doordat er geen balletje o.i.d. in het fluitje zit is het in regenachtig weer ook geen probleem om jezelf duidelijk hoorbaar te maken. Door de 3 luchtkamers zijn er ook hoge frequentie tonen tot je beschikking.

 • Travelz reiskoffer 69 cmIk heb deze koffer net binnen gekregen en bevalt mij zeer goed. Er is voldoende opbergruimte voor al je spullen.De piepvlaggen passen er helaas net niet in, maar gewone vlaggen die je als scheidsrechter gebruikt passen perfect.De koffer heeft een strakke elastische band om je kleding op de juiste plek te houden. Aan bovenzijde van de koffer (opengeklapt) zit nog zo'n zelfde vak maar dan met een rits. Hierbij zit in de voering nog een klein gaas vakje waar je wat kleingeld e.d. in kan doen!